Please install Flash® and turn on Javascript.

ALGEMENE INFORMATIE HONGARIJE

Al meer dan vijftigduizend jaar wordt het huidige Hongarije bewoond door verschillende volkeren. Nadat eerst de Romeinen, Germanen en de Slavische volken het gebied bevolkten namen de Magyaren zo'n 1100 jaar geleden het land in.

In 1019 stichtte St. Stefan I een klooster in Zalavár, hij was tevens de oprichter van de Hongaarse staat. In 1055 stichtte koning Andrew een abdij op het bekende schiereiland Tihany (spreek uit als "Tie-hajn").

Toen halverwege de 19e eeuw de spoorwegen en stoomboten hun intrede deden werd het drukker rondom het Balaton en wisten velen hun rust te vinden langs de oevers van het meer.


Klimaat
Tegenwoordig is Hongarije, en met name ook ?de? omgeving rondom het Balatonmeer een echt geliefde vakantiebestemming. Bij uitstek bestemd voor iedereen die houdt van zon, strand, water, lekker eten, weinig geld uitgeven, gastvrijheid, gezelligheid, cultuur, natuur, rust maar ook een feestje op zijn tijd!

Met zo'n 300 zonnige dagen per jaar, een gemiddelde temperatuur van circa 30 graden (watertemperatuur circa 25 graden) in de periode van mei tot en met september en over het algemeen een lekker zuchtje wind, is het hier goed toeven en is het een heel erg aantrekkelijk land om een welverdiende vakantie door te brengen!

Cultuur
Maar het is ook absoluut een land om er op uit te trekken en te ontdekken. Breng vooral ook eens een bezoek aan de plaatsen Keszthely en Heviz. Naast de eeuwenoude cultuur staan deze steden garant voor een dag uit en is er altijd wel iets te beleven. In de woning ligt een leuke map waarin leuke plaatsen, attracties en toeristische (en juist niet toeristische) plekjes staan.